Initiatie Workshop Rots en water

 
Rots+en+Water+sociale+competentie+training+Rots+en+Water+Instituut+NL.jpg
 

Erkende weerbaarheidstraining

voor meisjes en jongens van 7 tot 14 jaar


Rots en water is een erkende weerbaarheidstraining gebaseerd op technieken uit karate en aikido. We trainen dan ook in sportkledij en op blote voeten. De technieken die je leert, geven je meer zelfvertrouwen en maken je bewuster van je eigen acties. En daar gaat het om!

 Tijdens de training werk je rond vijf grote thema’s:

  • zelfvertrouwen

  • zelfrespect

  • zelfcontrole

  • zelfverdediging

  • weerbaarheid


Praktisch

Duur: 2 lesuren per workshop. Volledig op maat en op vraag van de thema’s in de klas.

Nodig: ruime turnzaal of grote ruimte geschikt om met een groep in te bewegen en te lopen. Wij werken tevens op blote voeten.

Voorwaarden: max. 22 leerlingen. Steeds mét begeleiding van minstens 1 leerkracht.


 

Iedereen heeft rots en water in zich. 

Als je balans vindt tussen beide, ben je ook meer jezelf.

Je kan op opkomen voor jezelf (rots) en toch ook respectvol rekening houden met de andere (water).

Logo R en W klaver 4.png

 Het programma is opgebouwd rond twee kwaliteiten: de Rots- en de Waterhouding. 

 De Rotshouding staat voor de standvastige en onwrikbare houding, terwijl de Waterhouding symbool staat voor de beweeglijke en verbindende houding. 

 

De workshop is samengesteld uit spel en doe-oefeningen afgewisseld met korte gesprekken. Door het samen te doen in een veilige omgeving, oefen je. Wat je geleerd hebt, kan je weer meenemen in de dagelijkse klaspraktijk.

De leerlingen maken kennis met de begrippen rots en water. De ervaring leert dat de leerlingen vaak snel hun eigen gedrag binnen deze kwaliteiten kunnen plaatsen. Na de workshop is het voor de leerkracht een bruikbare tool om in bepaalde situaties leerlingen op hun gedrag aan te spreken.

“Als jij zo roept, ben jij té véél rots op dit moment. Als jij nu meer water inzet, dan zal je zien dat je makkelijker kan praten met mij en dat we tot een oplossing kunnen komen.”

De workshop start met introductie van de begrippen Rots en Water en wat je nodig hebt om in balans te blijven tussen beide. daarna worden enkele concrete situaties ingeoefend. We sluiten af met een


Rotsenwater.jpg