De "Ik zeg STOP!" truuk voor weerbare jongens en meisjes.

Verslag Dag 1: Sterk naar school kamp.

Casper gilt héél duidelijk NEE. Wat krachtig van hem zeg. Ik ben er echter zeker van dat vele onder jullie zelf heftig zullen reageren op deze té luide boodschap, weerstand voelen, of zelfs gaan terugroepen.

Vandaag heeft daarom vooral de "ik zeg stop" oefening veel indruk gemaakt. Hoe kan je STOP of NEE leren zeggen door én krachtig te zijn én rustig tegelijkertijd? Aha! Daar is een truuk voor, en zoals bij elke goochelaar, moet je daarvoor oefenen.

- Sommigen verloren zichzelf in het spel en gilden alla Casper héél luid STOOOOPPPP en werden héél druk. Al is het fijn om even helemaal in het spel te kunnen opgaan, dat is niet wat we voor ogen hebben. We leerden vandaag wat impulsief reageren is. En tiens tiens, als je gaat gronden (bewust contact maken met de vloer) en ook nog eens rustig naar je buik ademt, gebeurt er al iets heel anders.

- Sommigen merkten dat ze zelfvertrouwen kregen. Wat een fijn gevoel om te ervaren!

- Anderen waren blij dat ze een concrete manier leerden kennen om "ik wil dat niet" of "ik vind dat niet leuk" te zeggen. Leren opkomen voor jezelf, is echt noodzakelijk om zelfrespect en zelfvertrouwen te laten groeien.

PS: als je elkaar helpt bij het STOP zeggen, maakt dat duidelijk indruk bij de pestkop. Zijn hoofd ging hangen vandaag en hij gaf het op!

Benieuwd naar dag 2.