De jonge generatie is bereid om te groeien - verslag kampdag 3

Verslag kampdag 3: 3 daagse Rots en Watertraining.

Vanmorgen toonden vele ogen zich moe, met donkere kringen. Hier en daar een luide gaap. Sommigen leken een hele tijd in een andere wereld te zijn.

De derde dag had een andere energie als de eerste twee. En zo gaat dat ook in het “echte” leven. Geen enkele dag is hetzelfde. Elke dag brengt iets nieuws.

Het is op zo’n momenten dat je leert van jezelf. Hoe reageer ik als ik een beetje té moe ben? Eentje werd wat emotioneler, een andere zat mijn zijn hoofd in de lucht en werd wat stuurlozer, nog een ander iemand geraakte bij het lopen niet in een versnelling hoger en voelde zware benen.

Water en rots werden behoorlijk kwistig in het rond gegooid vandaag: maar wat is nu juist de balans voor mij? Lap, nu reageerde ik plots nét weer onbeheersd. Of hoe moeilijk vind ik het om uit mijn té waterige reacties wat meer assertiever te zijn. We oefenden meer en meer met concrete voorbeelden. Deze werden afgetoetst bij elkaar (waaauw, jij hebt serieuze rotsogen).

Mijn schouders hangen naar voor. Wat voelt het vreemd aan om plots gewoon rechtop te lopen. Vreemd. Raar. Het voelt nog niet helemaal goed. We doen dat gewoon nog eens. En loop maar alsof je de koning(in) van de wereld bent.

Er zijn nog zoveel toepassingen, andere situaties en oefeningen om steeds meer en meer assertiever te worden. Ik ben héél trots op deze 8 prachtige jongeren die 3 dagen lang zich kwetsbaar hebben opgesteld en elkaar hebben gesteund en geholpen om zo allen een stap verder te zetten.

Deze komende generatie heeft het allezins heel goed voor met onze wereld en zijn bereid om daarin te groeien.