Zacht naar veerkracht

Mijn eerste werkjaar is op dit moment 8 maanden ver. Ik moet het u niet vertellen. Als startende ondernemer is het een hele boterham gesmeerd met een bodem van boter aan fijne samenwerkingen en een dikke laag choco (jaaa!!!) aan workshops, groepslessen, kampjes en sessies.

Hier en daar is er af en toe een hap uit. Maar de boterham blijft even lekker en choco smaakt altijd naar meer.

(Waar heeft ze het toch over, hoor ik u denken)

Meer dan 3 jaar geleden, maakte ik de drastische beslissing om te doen wat ik graag wil doen. Mijn omgeving benoemt het als sterk en straf (of verklaren mij stiekem voor zot) zo uit het onderwijs stappen, zelfstandige worden als alleenstaande mama. Bovendien begon ik een hele resem aan kortere en langdurige opleidingen. Doorheen dat alles zoek ik verder naar mijn eigen kracht. Een constante oefening in balanceren in energie, in bewaken van mijn grenzen, in sterker maken van mijn veerkracht.

T’is waar, ik maak het mezelf niet makkelijk. Maar het is net dat leren terugveren dat ik graag wil delen met anderen.

Het zit in mij om in zachtheid er te zijn, dat is de manier waarop ik graag met mensen en situaties wil omgaan. En voor het eerst leer ik om dit als een talent in te zetten.

Zacht als een babyvelletje dat naar olie ruikt. Zacht als mijn rosse kat die in de zetel voorzichtig tegen me aan ligt. Zacht als op wolkjes lopen. Zacht als een briesje dat de haartjes op je arm rechtzet. Zacht als de ochtendzon op de margrietjes op mijn terras.

En zo werd na 8 maanden tijd mijn slogan, mijn kiai, mijn slagzin geboren:

Zacht naar veerkracht.

Precies wat ik wil doen voor mezelf en anderen.

Wat vind je er van?